Serviți cu foie gras, caviar sau topping de trufe, iată cei mai faimoși burgeri din lume, pentru care consumatorii ajung să cheltuie sume exorbitante.

Restaurantele în care puteți găsi aceste preparate de top s-au gândit să transforme emblematicele produse de tip fast food în feluri de mâncare demne de numele „fine cuisine”.

777 burger

Le Burger Brasserie din Paris Las Vegas Casino se laudă cu Burgerul 777 și cu niște ingrediente surpriză: homar, vită Kobe, brânză brie, ceapă caramelizată și pancetta crocantă. Toate la pachet cu o sticlă de șampanie Dom Perignon. Prețul se „asortează” cu numele burgerului: 777 de dolari.

Glamburger

Primul Glamburger a fost creeat în Londra, de către șefii bucătari de la Honky Tonk, în 2014 și costa o avere: 1110 lire.

Douche Burger

Creat de Burger 666, special pentru oamenii care nu au ce face cu banii, acest burger poate fi savurat pentru suma de 666 dolari. Conține caviar, vită Kobe, homar, foie gras, sare de Himalaya și se servește învelit în 3 bancnote de 100 de dolari.

Bling Burger

Burger King a fost inventatorul acestui burger, care se servește împreună cu o sticlă de șampanie Crystal și trufe albe. Totul pentru doar 100 de lire.

Le Burger Extravagant

În 2012, pentru o perioadă scurtă de timp, burgerul care putea fi savurat la Serendipity în New York era considerat a fi demn de cartea recordurilor. Motivul? Prețul său uriaș.

Șefii bucătari îl preparau cu unt de trufe, vită japoneză Wagyu, brânză cheddar Montgomery, trufe negre și ouă de prepeliță.

Astăzi, burgerul nu se mai află în meniul celor de la Serendipity, însă vă puteți bucura de un alt preparat delicios, Golden Opulence, o înghețată care costă nu mai puțin de 1000 de lire.

Leave a Reply