zahăr

Cantitatea de zahăr pe care o consumăm este determinantă în procesul de îmbătrânire. Un studiu recent arată ca zahărul accelerează îmbătrânirea.

În afară de efectele pe care le are asupra greutăţii sau a glicemiei, s-a descoperit că impactul consumului de zahăr este unul major şi asupra celulor.

Având în vedere că multe băuturi dulci în comerţ au un conţinut mare de zaharuri, pericolul este unul foarte mare pentru copii. Specialiştii spun că cei mici, mai ales cu vârste cuprinse între 9 şi 16 ani sunt cei mai expuşi la efectele negative ale consumului.

Medicii spun că un consum exagerat de zahăr la acea vârstă poate influenţa creşterea şi dezvoltarea copiilor.

Studiile au fost făcute până acum doar în laborator, deci cercetătorii nu pot să ofere date concrete despre ceea ce se întâmplă în creierul uman. Aceştia spun totuşi că răspunsul creierului este acelaşi la toate speciile, iar efectele sunt similare.

O dietă bogată în zahăr poate influenţa negativ inteligenţa

Persoanele care au consumat mai mult zahăr au arătat un volum redus al unor zone din creier în timpul cercetărilor. Pe termen lung, spun specialiştii, acest lucru poate afecta inteligenţa şi comportamentul, mai ales în primii ani de viaţă.

Atenţie la produsele din comerţ

Multe produse aparent nevinovate ascund o cantitate mare de zahăr.

Atenţie, aşadar, atunci când cumpăraţi pastă de tomate, sucuri naturale sau compoturi, cereale fitness sau fructe uscate. De asemenea, produse precum iaurturile degresate sau dressingurile pentru salată pot ascunde o cantitate uriaşă de zaharuri. De aceea, specialiştii ne recomandă să citim cu atenţie etichetele produselor.

 

 

Leave a Reply