În 2010, întreaga lume a asistat la cel mai important eveniment al momentului: logodna Prințului William cu Ducesa de Cambridge, Kate Middleton.

Ținuta pe care Ducesa de Cambridge a ales să o poarte la ceremonie a devenit celebră în întreaga lume.

În plus, nuanța de albastru a rochiei s-a potrivit perfect cu inelul ei de logodna cu safir.

Kate a fost un mare fan al casei de modă Issa.

Cu toate că ținuta aleasă de Kate ar fi putut transforma brandul intr-o afacere de succes, după logodna regală, compania a intrat în faliment.

Kate-Issa-Phylis-Engagement-Dress-Harvey-Nichjols-Montage-Announcement-Photo-and-Product-Shots

Danielle Helayel, cea care a deținut brandul Issa, a declarat într-un interviu că efectul lui Kate asupra brandului a avut consecințele cele mai dezastruoase asupra firmei.

Aparent, nimeni nu știa ce intenționează Kate să poarte la petrecerea de logodnă și, atunci când a apărut valul de comenzi, compania nu a fost pregătită pentru o astfel de cerere.

Issa a început să aibă probleme financiare încă din 2008, în ciuda faptului că celebrități precum  Elizabeth Hurley si Madonna au purtat creațiile casei de modă.

Așa că, atunci când clientele au început să asalteze compania cu atât de multe comenzi, cu doar câteva săptămâni după petrecerea de logodnă, compania a clacat.

“Nu am avut bani pentru a finanța o astfel de producție. Banca a refuzat să-mi ofere un împrumut și facturile de la fabrică trebuiau să fie plătite cumva. Aveam nevoie de un investitor.”

După un timp, patroana companiei a găsit un investitor: Camila Al-Fayed, sora vitregă al lui Al-Fayed Dodi, bărbatul care a murit împreună cu Prințesa Diana în acel accident de masină îngrozitor din august din 1997.

Evident, totul a mers prost. Tatal Camilei a criticat familia regală și scandalul a afectat Issa într-o asemenea măsură încât Danielle a depus actele pentru procedura de faliment.

Dupa scandalul generat de Al-Fayed, Kate a decis să nu mai poarte Issa niciodată.

Leave a Reply