Goteborg

Goteborg a fost desemnat drept cel mai prietenos oraş în 2017. La strânsă concurenţă cu oraşe mai mari şi mai cunoscute, oraşul din Suedia a câştigat detaşat.

Un nou studiu a vrut să descopere unde sunt cei mai sociabili oameni de pe planetă

Goteborg a câştigat fără drept de apel în faţa marilor capitale ale lumii.

Cercetarea a fost făcută ţinând cont de mai multe aspecte ale vieţii urbei. Oamenii de ştiinţă au dorit să întocmească un top al celor mai 10 prietenoase oraşe din lume.

Au fost analizate atitudinea locuitorilor şi felul lor de a se comporta în societate. De asemenea, cercetătorii au vrut să ştie mai multe şi depre obiceiurile de a lua masa sau de a petrece timpul liber.

Specialiştii au analizat peste 12.000 de persoane din toată lumea şi după ce au aflat tot ce se putea despre ele din punct de vedere social, au decis. Goteborg este câştigătorul de drept.

Londra, Paris şi Berlin nu se află în top

Celor din New York le place să mănânce în oraş, iar la capitolul viaţă de noapte, Madridul este rege. Rezidenţilor din Copenhaga le place cel mai mult să găzduiască musafiri în casă, însă nici cei din Tokyo nu se supără dacă le treci pragul.

Hamburg şi două oraşe din Italia au câştigat când a fost vorba de deschidere către străini. Locuitorii din Milano şi Roma sunt foarte receptivi la persoane din afara cercului de prieteni.

Londra, Paris sau Berlin nu se regăsesc în acest top, aşa cum era de aşteptat.

Goteborg a câştigat detaşat la toate aceste categorii şi a ajuns pe primul loc în top. În urma lui se afla Stockholm, iar pe locul trei, Chicago.

Pe ultimul loc în top 10 cele mai prietenoase oraşe se află capitala Irlandei, Dublin.

Leave a Reply