muzica

Muzica este cel mai la îndemână instrument pentru dezvoltarea abilitaţilor copiilor.

Un nou studiu arată că cei mici care iau lecţii de muzică sunt mai inteligent şi mai maturi emoţional.

În afară de faptul că muzica îi ajută pe copii să dezvolte abilităţi motrice foarte importante, cercetările arată că este foarte benefică şi pentru creier.

Specialiştii au analizat peste 230 de copii cu vârste între 6 şi 18 ani

Rezultatele studiului sunt remarcabile. Studierea unui instrument muzical accelerează capacitatea de atenţie a copiilor. Totodată, duce la un control mai bun din punct de vedere emoţional şi anxios.

Muzica îmbunătăţeşte şi memoria

În cadrul aceluiaşi studiu s-a demonstrat că elevii care învăţau să cânte la un instrument aveau o memorie mult mai bună. Acest lucru poate duce, evident, la rezultate mai bune la învăţătură.

Şi răbdarea este antrenată prin muzică. Cei care studiau un instrument muzical aveau această calitate de a fi răbdători, canalizându-şi creierul spre rezultate.

Muzica poate dezvolta şi abilitatea de a lucra în echipă.

Pentru un copil acest lucru este foarte important. Fiecare membru al echipei are un rol de jucat, aşa cum se întâmplă şi într-o orchestră, sau formaţie. Prin urmare, specialiştii susţin că dezvoltarea acestei abilităţi este foarte importantă pentru ce mici.

Un studiu efectuat în Finlanda releva faptul că elevii care au studiat muzică la şcoala au dat randament ridicat şi la celelalte materii, chiar dacă nu aveau legătură cu orele de muzică.

În afară de faptul că muzica poate relaţiona şi cu alte materii de la şcoală, precum matematică, istoria sau limbile străine, aceasta are multe beneficii şi asupra sănătăţii.

Muzica poate reduce tensiunea, ritmul cardiac sau anxietatea în cazul bolilor de inimia. De asemenea, cei care au probleme respiratorii, precum astm sau boli pulmonare, se pot folosi de muzică drept terapie.

 

 

 

 

Leave a Reply