Preşedintele Islandei ar vrea să interzică pizza cu ananas

Democraţie şi toleranţă, dar până la pizza. Preşedintele Islandei a declarat că dacă ar putea să dea o lege în acest sens, ar interzice folosirea ananasului ca ingredient în pizza.

Guðni Jóhannesson s-a întâlnit cu elevii unei şcoli din Akureyri şi le-a răspuns elevilor la cele mai inedite întrebări. Remarca despre toppingul de ananasa, atât amuzantă, cât şi controversata, a venit în urmă întrebării unui elev cu privire la părerea preşedintelui despre pizza cu ananas. Acesta a declarat că se opune categoric şi că dacă ar putea, ar da şi o lege în acest sens.

Reacţia preşedintelui a stârnit hohote de râs printre elevi, dar şi printre cei care nu sunt fanii ananasului în pizza. Pe de altă parte, acesta a fost nevoit să ofere explicaţii suplimentare după întâlnirea cu elevii, spunând că nu urăşte ananasul în general, ci doar atunci când este folosit în pizza.

În ceea ce priveşte lumea culinară, şi aici părerile sunt împărţite. Un bucătar italian care deţine pizzerie din San Diego, de exemplu, a declarat pentru o publicaţie americană ca ananasul este îngrozitor ca topping pentru pizza şi că nu se potriveşte absolut deloc cu sosul de roşii şi nici cu celelalte ingrediente. Pe de altă parte, prorpietarul revistei PMQ, o publicaţie destinată industriei pizza, spune despre preşedintele Islandei că denotă o lipsă de sensibilitate, afirmând că a nu crede în magia ananasului din pizza este ca şi când nu ai crede în magia lui Moş Crăciun.

Pizza cu ananas a luat naştere în urmă cu 55 de ani, în Ontario. Proprietarul unui restaurant s-a gândit să amestece ananasul din cutie cu o plăcintă cu şuncă, pentru a vedea ce se întâmplă. Sam Panopoulos a decis mai apoi să introducă reţeta şi în pizza, iar în ciuda faptului că atât clienţii cât şi prietenii i-au spus că e o idee nebunească, preparatul a de devenit un succes în întreaga lume.

 

Leave a Reply