Lunile mohorâte și friguroase de iarnă pot determina chiar și cele mai joviale persoane să se simtă melancolice.

Fie că sistemele noastre imunitare sunt epuizate în urma luptei de prevenire sau combatere a răcelilor, fie că mințile noastre se străduiesc din răsputeri să rămână pozitive și ancorate în prezent, iar asta ne seacă de energie, este necesar să avem întotdeauna un as în mânecă.

Din fericire pentru noi, există unele alimente minune, 100% benefice pentru organism, care ne pot ajuta să depășim în mod natural stările acelea mai ciudate pe care fiecare dintre noi le-am resimțit la un moment dat.

Acest mic dejun stimulator se prepară cu amarant, nuci, cacao și miere – toate fiind alimente care sprijină funcționarea optimă a creierului.

Carbohidrații din amarant ridică nivelul de serotonină al creierului, iar vitamina B6 este o componentă esențială pentru sănătatea noastră mentală și emoțională.

Nucile conțin o cantitate remarcabilă de grasimi Omega-3, care sunt cruciale pentru sănătatea creierului și stabilitatea mentală.

Pudra de cacao contine triptofan și dopamină, elemente vitale în reglarea stării de spirit, în timp ce mierea ajută la curățarea radicalilor liberi și reduce inflamațiile din organism.

Preparatul acesta minune are un gust uimitor și îți va îmbunătăți starea de spirit cât ai clipi. În plus, efectul său a fost demonstrat științific.

Ingrediente:

  • 1 cana amarant, înmuiat timp de cel puțin 8 ore
  • 2 cani de lapte de nucă de cocos
  • 1 lingură de miere
  • 2 lingurițe de pulbere de cacao
  • 1 păstaie de vanilie
  • 1/2 linguriță de nucșoară

Amestecați ingredientele într-o tigaie și lăsați amestecul pe foc, iar din momentul în care a atins punctul de fierbere, mai lăsați-l timp de 15-20 de minute.

Cu fiecare înghițitură veți simți cum vă restartați organismul și veți reîncepe să vă bucurați de viață.

Leave a Reply