Volkswagen Arteon este un urmașul de seamă al tradiționalului model Passat CC și va fi inaugurat la Geneva luna viitoare.

Cu toate că prețul său nu va fi deloc accesibil pentru toată lumea, uimitorul bolid va deveni cu siguranță emblematic pentru categoria de coupe-uri cu patru uși.

Fabricantul auto german a dezvăluit primele detalii cu privire la cea mai recentă capodoperă a sa, în urmă cu doar câteva zile.

Însă, de mai multe detalii vom avea parte după inaugurarea oficială de săptămâna viitoare, care va avea loc în Italia.

Potrivit Digitaltrends.com, înregistrarea video de câteva secunde, publicată pe canalul oficial de Youtube al Volkswagen arată că Arteon este inspirat din conceptul Sports Coupe GTE, prezentat în urmă cu doi ani la Geneva.

Design-ul a fost șlefuit însă și arată mai puțin futurist acum, în ciuda faptului că bolidul a “împrumutat” toate elementele conceptului menționat mai sus, în special pe cele sportive.

Mai lungă și mai masivă decât CC, Volkswagen Arteon are o platformă modulară MQB mai mare și este echipată cu un motor turbo cu patru cilindri, șapte trepte de viteză, un ambreiaj dublu și transmisie automată.

Desigur, tracțiunea este integrală.

Motorul turbo are o capacitate de 2.0 litri și 280 de cai putere.

Un lucru pe care îl știm sigur este că modelul va fi disponibil pentru vânzare începând cu 2018.

Compania germană a anunțat că modelul va face parte dintr-o clasă superioară CC său predecesorilor săi.

Asta înseamnă că Arteon va fi mult mai costisitoare și, desigur, mai luxoasă.

Leave a Reply