Când vine vorba de biserica creștină, papa Francisc are o opinie puternică cu privire la modul în care ar trebui să funcționeze lucrurile.

În timpul unei conferințe de presă care a avut loc joi dimineță, Papa Francisc și-a exprimat sentimentele referitoare la biserică și la comportamentul unor creștini, pe care îl găsește cu desăvârșire innaceptabil.

El crede că, mai degrabă decât să fii un creștin teribil, mai bine alegi ateismul.

El a experimentat atât de multe comportamente negative din partea creștinilor, încât a simțit nevoia să expună lumii această problemă.

Papa consideră că nu ești un creștin adevărat dacă îi judeci pe cei din jurul tău sau dacă îi batjocorești.

Astfel, în opinia Papei Francisc, gestionarea unei afaceri “murdare” sau faptul că cineva duce o viață dublă sunt lucruri care nu corespund cu valorile creștinismului.

La declarația sa, el a adăugat un citat din Evanghelia lui Marcu, și anume „oricine face pe alții să păcătuiască, ar fi mai de folos să i se atârne de gât o piatră mare de moară şi să fie înecat în adâncul mării”.

Papa Francis a dat mai multe exemple de creștini ipocriți: profesori care își revarsă furia și frustrările pe elevii lor, oameni de afaceri care încurajează frauda prin legi, cei care manipulează opinia publică sau cei care profită de pozițiile lor pentru a face pe alții să păcătuiască sau pentru a crea scandal.

Papa i-a denumit generic pe toți aceștia ca fiind ipocriți: „Degeaba vorbești în pilde, dacă nu îți ajuți aproapele”.

În ceea ce îi privește pe atei, Papa a spus că împărăția Domnului este deschisă tuturor.

Leave a Reply