Aproape 130 de cadavre care au aparținut unor rebeli uciși de un grup jihadist au fost descoperite într-o groapă comună situată în nord-vestul Siriei.

Descoperirea oribilă a fost făcută săptămâna trecută, în urma unor lupte brutale în Idlib și Jund al-Aqsa.

Potrivit OSDO, autoritățile au descoperit nu mai puțin de 131 de corpuri.

Rămășițele au fost împărțite în două zone diferite și au fost acoperite cu nisip.

Alte 41 de cadavre au fost descoperite, de asemenea, într-o altă zonă, în apropiere de Khan Sheikhun.

Un război de influență și putere a avut loc în urmă cu aproape două săptămâni între extremiștii de la Jund al-Aqsa, frontul Fatah al-Sham, și aliații săi rebeli.

În acest timp, fiecare grup se străduiește să-și impună propriile reguli într-o regiune care se va elibera de sub influența lui Bashar al-Assad.

Jund al-Aqsa s-a retras din Hama și din alte regiuni ale Siriei.

Conflictul din Siria devine din ce în ce mai complex, implicând luptători sirieni, aliați regionali, precum și grupuri internaționale, jihadiști și alte organizații relativ noi în scena de război.

Până în prezent, conflictul din această zonă a provocat moartea a 310.000 de oameni și a făcut pagube de 10 milioane de euro.

Între timp, la Geneva, organizațiile globale a reluat procesul de găsire a unei soluții politice în Siria, după o întrerupere de zece luni.

Din 2011, Siria se confruntă cu revolte violente și un conflict militar între serviciile de securitate conduse de regimul Bashar al-Assad, forțele de opoziție și diverse organizații teroriste, inclusiv ISIS.

Bilanțul victimelor cauzate de acest conflict cu urmări tragice este în continuă creștere.

Leave a Reply