În timpul unui interviu acordat Reuters, președintele american a declarat că SUA trebuie să își facă loc în topul țărilor cu cele mai impresionante capacități nucleare din lume.

Trump intenționează să extindă arsenalul nuclear american pentru a se asigura că America deține cele mai avansate tehnologii din lume, din punct de vedere tehnologic.

În prezent, Rusia detine 7.400 de proiectile, în timp ce America doar 6.970, conform unor estimări recente.

Trump a etichetat acordul unilateral ca fiind „un nou început”.

“De acum încolo, vom încheia exclusiv acorduri benefice pentru America”, a adăugat miliardarul.

Noul tratat, menit să limiteze armamentul strategic al SUA și Rusia, de asemenea, cunoscut sub numele de „Noul Start”, include amendamente dintre cele mai neobișnuite.

Până la 05 februarie 2018, ambele state trebuie să își limiteze arsenalele nucleare, aducându-le la același nivel pentru următorii 10 ani.

Tratatul propune ca atât SUA, cât și Rusia, se vor afla sub interdicția de a avea mai mult de 800 de rachete pe sol sau submarine.

De asemenea, președintele s-a declarat nemulțumit cu privire la decizia Rusiei de a instala un proiectil pe un vas de croazieră.

Aparent, decizia lui Putin de a instala arma nucleară pe navă a fost împotriva regulilor stabilite de Trump.

Întrebat dacă va aborda subiectul cu omologul său rus, presedintele american a declarat că va face acest lucru “în cazul în care se vor întâlni”.

De asemenea, el a adăugat că, dacă China dorește, statul asiatic ar putea “cu ușurință” rezolva amenințarea națională de securitate adresate de către Coreea de Nord.

Potrivit lui Trump, în cazul în care Beijing va aborda o atitudine mai dură față de administrația Phenian, situația se va schimba într-un mod pozitiv.

Leave a Reply