Milioane de localnici au rămas fără apă potabilă în Chile după ce mai multe furtuni puternice au general alunecări de pământ masive.

Potrivit Reuters, trei persoane au murit, în timp ce alți treisprezece indivizi sunt încă dispăruți sub dărâmături.

În urma ploilor torențiale, mai multe râuri din zonă și-au ieșit din matcă și au izolat mai mult de 350 de oameni în apropierea capitalei Santiago.

În plus, milioane de oameni au rămas fără apă potabilă. Echipele de intervenție nu i-au putut ajuta pe localnici întrucât furtunile violente au împiedicat orice operațiune de salvare.

Autoritățile au anunțat că mai mult de un milion de gospodării din Santiago nu dispun de apă potabilă de mai bine de câteva zile.

„Mai multe echipe de interveție sunt pe teren și se zbat pentru a ajunge la sistemul de apă al orașului. Luptăm din răsputeri pentru a remedia situația cât mai curând”, a scris președintele Chile pe pagina sa de Facebook.

În regiunea Higgins, un copil de 12 ani a murit după ce o bucată de pământ a alunecat peste mașina în care acesta staționa în așteptarea tatălui său.

În ultimul timp, Chile se confruntă tot mai des cu inundații violente precum și cu alte dezastre naturale.

Luna trecută, statul sud-american a avut parte de cel mai agresiv incendiu din ultima vreme, în urma căruia au murit 12 oameni.

Focul s-a extins în regiunea centrală și sudică a țării. Pompierii au reușit să îl stingă după aproape două săptămâni de lupte neîncetate cu flăcările.

Conform autorităților din Chile, focul a fost declanșat de o „mână criminală”.

Leave a Reply