PSD

Conducerea PSD i-a sugerat lui Klaus Iohannis să renunţe la ideea de referendum. Social democraţii spun că nu are niciun rost că caesta să consulte populaţia, având în vedere retragerea OUG 13.

Până acum, preşedintele României nu a anunţat nici care va fi întrebarea şi nici data referendumului.

Preşedintele PSD spune că Iohannis ar trebui să renunţe la această idee. Liviu Dragnea speră ca acesta să se răzgândească în privinţa referendumului. Liderul social democrat susţine că iniţiativa nu mai are sens după ce Parlamentul a respins Ordonanţa 13.

Dragnea mai spune că organizarea ar însemna o cheltuială în plus la buget.

Senatorul PSD, Şerban Nicolae, a estimat că referendumul ar costa romanii între 50 şi 60 de milioane de euro. Acesta a declarat că speră ca şeful statului să ia o decizie înţeleaptă în acest sens.

Semnal de pace de la PSD

Liviu Dragnea spune că are încredere că preşedintele Iohannis va renunţa legal la această idee şi propune o colaborare cu palatul Cotroceni.

De cealaltă parte, liderii PNL şi USR susţin demersul preşedintelui. Aceştia cred că renunţarea la referendum ar slăbi lupta anti corupţie, iar acest lucru nu este de dorit.

Întrebarea va cântări cel mai mult

Analiştii politici spun că în ecuaţia referendumului anti corupţie, întrebarea va fi cea care va cântări cel mai mult. Prezenţa la urne poate fi decisiv influenţată de felul în care va fi formulată întrebarea.

Deocamdată, şeful statului nu a dat nicio declaraţie în acest sens.

De asemenea, încă nu a fost anunţată data la care va fi organizată consultarea populaţiei.

 

Leave a Reply