Asghar Farhadi și filmul său, “The Salesman”, au câștigat un Oscar noaptea trecută.

Din nefericire, regizorul nu a putut fi acolo pentru își putea revendica el însuși premiul.

Lucrul care l-a împiedicat să ajungă a fost, desigur, legea imigrației adoptată de Donald Trump.

Cu doar câteva săptămâni înainte de marele eveniment, Farhadi a vorbit public despre Oscaruri și a spus că el nu va participa la decernare, din motive politice.

Cu toate acestea, Asghar nu a fost singurul actor/regizor de origine musulmană care nu a putut participa.

Actrita Taraneh Alidoosti a declarat imediat după ce interdicția a fost pusă în aplicare că ea nu va fi în SUA pentru decernarea premiilor. Aceasta l-a acuzat pe Trump de rasism.

Pentru a accepta premiul, Farhadi a lansat un discurs care a fost citit de către cel care a acceptat trofeul în numele său.

El începe prin a spune că își cere scuze pentru că nu a putut fi prezent. Acesta este un semn de lipsă de respect față de țara sa și față de toate celelalte țări care au fost afectate de “legea inumană”.

Farhadi crede că politica lui Trump a divizat lumea. Aceasta este cu siguranta o justificare pentru războaiele și teroarea ce au pus stăpânire pe lume.

Nu este pentru prima dată când Farhadi este nominalizat și câștigă un premiu Oscar. În 2012, filmul său a devenit primul film iranian care a câștigat un premiu Oscar.

“Agent de vânzări” este o poveste despre un profesor care caută răzbunare. El vrea să-l pedepsească pe atacatorul soției sale cu orice preț.

Leave a Reply