Prim-ministrul Marii Britanii, Theresa May, este gata să adopte legea care interzice călătoriile fără viză a imigranților europeni pe teritoriul țării.

Conform presei britanice, șeful statului va iniția această lege în același timp în care vor fi declanșate negocierile finale privind Brexit.

Astfel, imigranții europeni care vor dori să călătorească în Marea Britanie, după activarea Articolului 50 din Constituție, nu vor mai avea dreptul la o ședere permanentă.

Theresa May și imigranții – Pe urmele lui Trump

Marea Britanie va convoca noua lege privind comunitatea imigranților și va interzice acestora să își stabilească o reședintă permanentă aici, la adăpostul Brexitului.

În plus, decizia Theresei May va fi vizibilă și în ceea ce privește noul regim al vizelor. Accesul în țară va fi mai restricționat ca niciodată.

Astfel, imigranții care vor călători în UK înainte de adoptarea legii vor fi protejați de noul amendament.

Se presupune că anunțul va deveni realitate pe 15 martie, imediat după ce Articolul 50 va trece de votul parlamentului.

May va trebui să se consulte cu toți liderii europeni pentru a dezbate problema imigranților de pe teritoriul Marii Britanii.

Camera superioară a parlamentului britanic, Camera Lorzilor, va convoca o întâlnire Luni pentru a analiza îndeaproape proiectul Brexit și pentru a decide soarta a peste 3 milioane de cetățeni europeni care trăiesc în Marea Britanie.

Camera Comunelor a aprobat deja textul de lege pe 9 februarie, cu 495 de voturi în favoarea aplicării ei.

Săptămâna trecută, în momentul inițierii dezbaterilor, May i-a avertizat pe oficialii parlamentului să nu blocheze legea.

Leave a Reply