Casa Albă este lăsată în urmă de încă un membru important din conducerea țării.

Philip Bilden, Secretar al Forțelor Navale, își ia la revedere de la Trump și se retrage din poziția sa de lider al Marinei.

Alegerea lui Trump pentru acest post destul de râvnit din conducerea țării a fost anunțată oficial dumincă.

Bilden devine a doua persoană nominalizată de Trump care părăsește staff-ul de conducere ca urmare a unui conflict de interese.

Potrivit Reuters, alegerea președintelui pentru ocuparea acestei poziții a fost reprezentată exclusiv de către acest director de investiții și fost ofițer militar.

„După o examinare îndelungată, am decis că nu voi fi apt pentru a satisface cerințele exigente ale biroului guvernamental fără o întrerupere excesivă și un dezavantaj financiar, care vor fi revărsate asupra întregii mele familii”, a scris Bilden într-un comunicat de presă.

Anuțul lui Philip Bilden l-a lăsat pe Donald Trump fără niciun alt posibil candidat pentru ocuparea acestei poziții.

Vincent Viola, Secretarul General al Armatei, a demisionat, de asemenea, săptămâna trecută, din poziția în care a fost numit.

Jim Mattis, Secretarul Apărării Naționale, și-a exprimat dezamăgirea într-un comunicat de presă, menționând însă că înțelege decizia lui Bilden.

„În zilele ce vor urma, îi voi recomanda domnului președinte un lider capabil să conducă și să ghideze marina americană, care să fie în stare să materializeze visul lui Donald Trump de a reorganiza armata”, a adăugat Jim Mattis.

Agenția prezidențială nu a ezitat să publice faptul că oficialii de la Casa Albă au ezitat în numirea lui Bilden, contestând capacitățile acestuia de a conduce marina.

Aparent, statutul financiar al omului de afaceri este întreținut de activitățile întreprinse în Hong Kong, iar acceptarea noii funcții i-ar provoca mari pagube financiare.

Leave a Reply