Braşov

Cel mai avantajos cost al vieţii este la Braşov, arată un studiu recent

Cercetarea a fost făcută în scopul de a determina care sunt cele mai avantajoase oraşe pentru statutul social şi financiar al romanilor. Percepţia acestora asupra costului vieţii a fost principalul criteriu luat în calcul de specialişti.

Oamenii de ştiinţă au luat în calcul datele primite de la respondenţi cu privire la oraşul şi cartierul în care locuiesc.

Asftel, Braşov a ieşit pe primul loc, devenind cel mai avantajos oraş în care să locuieşti în România.

Pe următoarele locuri pe podium s-au situat Cluj-Napoca şi Oradea, Bucureştiul aflându-se abia pe locul al 9-lea.

La coada clasamentului se află oraşe precum Reşita, Botoşani sau Brăila, considerate total dezavantajoase ca preţ al vieţii.

Braşov rămâne în topul celor mai dezvoltate oraşe

Aproape întreaga regiune a Transilvaniei este din ce în ce mai căutată de cei care vor să se relocheze cu jobul. Aici oraşele sunt într-o continuă dezvoltare, prin urmare, regiunea este văzută de-a întregul ca fiind una avantajoasă.

Imediat după Transilvania se clasează Bucureşti şi Ilfov.

Cum era de aşteptat, Muntenia şi Dobrogea s-au clasat la coada clasamentului. Cele două regiuni au cunoscut cel mai lent proces de dezvoltare din întreaga ţară.

Din punct de vedere al cartierelor, Grigorescu din Cluj-Napoca este considerat cel mai bun cartier în care poţi să locuieşti. Cartierul 1 Mai din Alexandria are cel mai scăzut nivel din punct de vedere al costurilor vieţii.

Studiul a fost comandat de o platformă de imobiliare, în colaborare cu agenţia D&D Research.

 

 

Leave a Reply