fabrica

În momentul în care a zărit locaţia pentru prima dată în 1973, arhitectul spaniol a descoperit o lume plină de posibilităţi.

Acela a fost şi momentul în care proiectul ‘La fabrica’ a luat naştere

45 de ani mai târziu şi ‘La fabrica’ a devenit una dintre cele mai spectaculoase locuinţe din lume.

Fabrica situată undeva la ieşirea din Barcelona a fost construită pe vremea celui de-al doilea război mondial şi a fost închisă deoarece devenise o sursă de poluare.

Deşi era conştient că investiţia va fi una majoră, arhitectul a cumpărat-o fără să stea pe gânduri.

Bonfill a hotărât să păstreze exteriorul, la care a adăugat doar câţiva arbuşti şi plante, în timp ce interiorul a fost schimbat complet.

‘La fabrica’ nu a fost finalizat nici măcar până în ziua de azi, însă reprezintă munca de o viaţă a faimosului architect.

Şemineurile industriale, folosite pe vremuri pentru a produce tot felul de substanţe chimice, reprezintă acum un exemplu elocvent al unui stil de viaţă ‘verde’.

În prezent, fosta fabrica de ciment este una dintre cele mai frumoase şi mai moderne locuinţe din Spania.

Zeci de reviste de specialitate îl sufoca pe artist cu cereri pentru a realiza şedinţe foto în locuinţa sa, însă acesta a declarat că nu este interesat.

Singura sa satisfacţie este faptul că locuinţa visurilor sale a devenit o realitate după ani întregi de muncă asiduă şi o investiţie de milioane de euro.

Leave a Reply