permisul de conducere

Reguli noi pentru cei care vor să obţină permisul de conducere. Asta îşi doresc iniţiatorii unui proiect de lege care va fi dezbătut marţi în Parlament.

Deputaţii au în vedere un proiect de lege pe cât de controversat, pe atât de riguros. Aleşii vizează modificarea OUG privind circulaţia pe drumurile publice. Proiectul vrea să adauge reguli mai stricte în obţinerea permislui de conducere.

Iniţiatorii legii cer ca examentul auto să aibă de acum patru probe. Pe lângă cea practică şi cea de traseu, să fie adăugate proba poligonului şi cea a traseului de noapte.

Susţinătorii proiectului spun că au avut în vedere numărul mare de accidente rutiere de pe şoselele din România.

Aceştia vorbesc în argumentarea proiectului şi despre slaba pregătire a şoferilor din ţara noastră. Ei consideră că acesta este principalul motiv al accidentelor rutiere.

Cei care nu au terminat 10 clase nu vor putea obţine permisul de conducere

Conform Strategiei pentru Siguranţă Rutieră, cei care nu au terminat 10 clase nu vor putea da examenul pentru permis. De asemenea, proba practică urmează să fie monitorizată video.

Intitiatorii intenţionează să facă schimbări şi pentru maşini în viitor. În decurs de câţiva ani, acestea ar putea fi dotate cu senzori de alcool. Dacă şoferul a băut înainte de a se urca la volan, maşina nu va porni sau i se va opri motorul.

În fiecare zi, în România, 5 oameni îşi pierd viaţa în accidente rutiere

Iniţiatorii proiectului de lege spun că nu se mai poate continua în acest ritm. Cel mai frecvent sunt implicaţi tineri sub 30 de ani în accidente rutiere. Acest lucru înseamnă că din cauza condiţiilor relaxate de examinare s-a ajuns la cea mai slabă pregătire a şoferilor din ultimii 26 de ani, susţin aceştia.

Dacă legea va trece, primii care vor avea condiţii mai dure de examen sunt cei care au programate examinările în lunile aprilie şi mai.

 

 

 

Leave a Reply