Românii

Românii sunt foarte optimişti în ceea ce priveşte viaţa lor profesională

Jumătate dintre ei se aşteaptă ca anul acesta să le crească salariu. Aproape 40% vor să îşi schimbe jobul şi sunt convinşi şi că vor reuşi.

Un nou studiu realizat de eJobs arată că nivelul de optimism al românilor este din ce în ce mai ridicat.

Peste jumătate dintre aceştia cred că vor beneficia de o mărire de salariu în 2017. 39 de procente îşi doresc să îşi schimbe locul de muncă şi spera să găsească un alt job mai bine plătit.

Cei de la platforma de recrutare spun că optimismul vine ca urmare a dezgheţării pieţii muncii şi a salariilor încă din 2016. Tot aceştia consideră că trendul se va menţine şi în anul 2017.

Femeile nu sunt atât de încrezătoare că bărbaţii în ceea ce priveşte uşurinţa cu care îşi pot găsi un job. Doar 46% dintre acestea cred că e simplu să te angajezi, comparativ cu 52% în rândul bărbaţilor.

Românii sunt încrezători, dar stresaţi la locul de muncă

Aproape jumătate dintre respondenţi cred că locurile de muncă vor creşte anul acesta. Se vor căuta în special joburile pe meserii specializate.

În medie, 63% dintre angajaţi spun că sunt foarte stresaţi la locul de muncă. Femeile par să fie uşor mai stresate, cu un procent de 64%.

Deşi se declară mulţumiţi de actualul job, 61% dintre români spun că sunt tot timpul atenţi la ofertele de muncă. 31% consulta săptămânal site-urile cu joburi, iar 30% dintre ei caută zilnic noi provocări profesionale.

Sondajul a fost realizat în prima lună şi jumătate a acestui an, pe un eşantion de peste 1350 de angajaţi.

 

Leave a Reply