adorm

Femeile adorm mai greu, o arată studiile. Şi există şi o explicaţie pentru asta.

De câte ori nu te-ai întors în pat de pe o parte pe alta, în timp ce soţul tău dormea liniştit de când a pus capul pe pernă? Nu eşti singura care se află în această situaţie.

O cercetare realizată de Harvard Medical School a arătat că 60% dintre femei nu dorm suficient. Mai mult decât atât, bărbaţii se pare că adorm mai repede.

Specialiştii spun că există o serie de motive pentru care bărbaţii adorm mai repede

  • Din cauza hormonilor. Doamnele trec prin schimbări hormonale aproape în fiecare perioadă a lunii, iar acestea pot modifica somnul. O dietă sănătoasă şi exerciţii fizice regulate ar putea face minuni în cazul somnului femeilor, spun medicii.
  • Bărbaţii au mai puţine griji. Cercetările arată că femeile sunt mai sensibile din punct de vedere emoţional, ceea ce le poate ţine treze mai mult timp. Creierul rămâne activ mai mult timp pe parcursul nopţii. Se recomandă relaxarea înainte de culcare, pentru un somn odihnitor.
  • Femeile îşi folosesc mai mult creierul. Studiile au arătat că una din funcţiile de bază ale creierului este regenerarea în timpul somnului. Reprezentantele sexului frumos gândesc mai mult şi au tendinţa de a face mai multe lucruri deodată. Din acest motiv, creierului îi ia mai mult timp să se odihnească.
  • Conform unui sondaj, bărbaţii sunt mai puţin predispuşi la insomnii. Aproape trei sferturi dintre mame se confruntă cu lipsa somnului, în timp ce acelaşi studiu arată că bărbaţii nu au astfel de probleme.

 

 

 

 

Leave a Reply