Câinii

Câinii nu sunt doar terapie pentru suflet. Noi cercetări în domeniul medical arată că aceştia au o influenţă uriaşă şi asupra stării de sănătate.

Cercetări recente în domeniul sănătăţii confirmă faptul că animalele de companie au beneficii majore în starea de spirit a omului.

După progresele în sănătatea psihică, acum este confirmat: câinii pot influenţa pozitiv şi sănătatea fizică.

Studii recente au făcut o descoperire cel puţin interesantă. Persoanele care deţin câini ca animale de companie, se îmbolnăvesc mai rar decât cele care au drept companioni alte specii. Cel mai des se îmbolnăvesc, însă, cei care nu deţin niciun fel de animal de companie.

De asemenea, persoanele care deţin cel puţin un câine dezvolta mai puţine alergii de-a lungul vieţii.

Câinii pot detecta cancerul în corpul uman

O cercetare recentă aduce noi concluzii revoluţionare: câinii pot detecta cancerul în corpul uman. Unele animale sunt chiar antrenate pentru a face acest lucru. Astfel, atunci când simt că ceva nu este în regulă, îşi alertează stăpânul.

Şi sănătatea mentală este mult îmbunătăţită în cazul persoanelor care au câini. Studiile arată că stăpânii lor sunt mult mai veseli.

Pentru că un câine îi face să iasă mai des la plimbare, proprietarii de câini sunt foarte activi. Spre deosebire de cei care au pisici ca animale de companie, care nu au atâtea provocări de-a lungul zilei.

În ceea ce priveşte performanţele profesionale şi sociale, şi aici există un plus uriaş adus de patrupedele canine. Stăpânii lor sunt mult mai activi şi la locul de muncă. Aceştia au o atitudine mai bună şi faţă de colegi.

La fel se întâmplă şi în timpul liber. Cei care au câini sunt mai optimişti şi mai deschişi cu prietenii lor.

Leave a Reply