deputat USR

Adrian Dohotaru, deputat USR, a mâncat din gunoi. Gestul a fost unul intenţionat pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la risipă de mâncare.

Deputatul de Cluj a găsit într-un coş de gunoi din Parlament o pungă de săratele plină pe jumătate. A decis să mănânce din ea pentru a da un exemplu.

Dohotaru vrea să tragă un semnal de alarmă cu privire la risipa de hrană

În România, o treime din mâncare este aruncată, existand zone în ţară unde foamea este cuvântul de ordine.

Adrian Dohotaru nu este la primul gest de acest gen. Acesta a scris pe site-ul partidului că refuză să mai cumpere PET-uri sau să mai folosească farfurii de plastic. Aşa că şi-a adus de acasă propria veselă.

 

Dohotaru este la primul mandat de deputat

Acesta este la primul mandat în Camera Deputaţilor, fiind ales în decembrie 2016 pe locul doi din partea USR.

Din decembrie şi până acum, clujeanul a făcut o serie de gesturi menite să crească gradul de costientizare cu privire la protecţia mediului.

De asemenea, el a amintit că la groapa de gunoi de la Cluj-Napoca, peste 50% din deşeuri sunt menajere. Acestea ar putea fi folostie drept îngrăşăminte pentru ferme sau pentru grădinile comunitare.

Adrian Dohotaru a mai spus că adesea activiştii de mediu sunt nevoiţi să recurgă la gesturi extreme pentru a fi luaţi în seamă.

A dat exemplu un alt activist care a purtat un costum tranparent şi l-a umplut cu ambaleje de la produsele pe care le consumă. În scurt timp, acesta a devenit de nerecunoscut, a mai spus deputatul URS.

În ceea ce priveşte sărăţelele din gunoi, Dohotaru a spus că s-a asigurat că nu sunt stricate înainte de a le consuma. De asemenea, s-a arata contrariat de faptul că cineva a aruncat o pungă pe jumătate plină la gunoi.

Leave a Reply