alimente

Există alimente care îţi restabilesc sănătatea psihică şi fizică. Multe dintre ele au reale puteri de vindecare şi se găsesc pe rafturile tuturor magazinelor sau la piaţă.

Asigură-te că le consumi cât se poate de des, mai ales dacă acuzi probleme de sănătate.

Avocado nu este foarte consumat în România. Cu toate acestea, însă, nutriţioniştii recomandă să îl adăugăm fără frică în dieta zilnică sau cât de des putem. Este o sursă excelentă de fibre şi acizi graşi, plus că poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale, ca urmare a conţinutului mare de potasiu. Avocado poate scădea nivelul de colesterol şi are proprietăţi anti-inflamatorii.

Iaurtul grecesc reprezintă o sursă excelentă de calciu şi de proteine. Magia iaurtului grecesc, însă, stă în bacterille sănătoase pe care le conţine şi care ajută la reglarea florei intestinale.

 

Merişoarele şi spanacul, alimente care luptă cu cancerul

Merişoarele sunt cunoscute pentru ajutorul pe care îl dau în lupta cu infecţiile urinare. De asemenea, acestea sunt bogate în antioxidanţi. Fructele sunt foarte eficiente în regenerarea celulară şi specialiştii spun că pot împiedica dezvoltarea anumitor tipuri de cancer.

Fulgii de ovăz sunt recunoscuţi pentru aportul mare de fibre pe care îl aduc organismului. Aceştia pot scădea nivelul de colesterol din sânge şi totodată şansele să te îmbolnăveşti de afecţiuni cardiovasculare. Este cunoscut faptul că ovăzul are beneficii uriaşe pentru sănătatea inimii. De asemenea, dacă suferi de afecţiuni dermatologie, este bine să introduci fulgii de ovăz în dieta ta.

Spanacul chiar îţi face organismul mai puternic. Poate nu atât de repede ca în desene animate, însă beneficiile sale se vor vedea în timp. Este o sursă perfectă de fier şi antioxidanţi. Ambele calităţi lucrează pentru menţinerea unui creier sănătos, dar şi în prevenirea anumitor tipuri de cancer.

 

 

 

Leave a Reply