boli

Cele mai des întâlnite boli la nivel global sunt răceala şi durerile în gât. Aşa cum era de aşteptat, de altfel.

Un nou studiu realizat de Gfk a vrut să descopere care sunt cele mai frecvente boli cu care se confruntă omenirea.

Cercetarea a fost făcută online, simultan în 22 de ţări. 27 de mii de persoane au răspuns sondajului, iar rezultatele nu sunt deloc surprinzătoare.

Răceala, gripa şi durerile în gât sunt cele mai frecvente boli

Cercetarea arată că mai mult de jumătatea din populaţie a suferit de răceală sau gripă în ultimul an. Mai mult de un sfert dintre respondenţi au declarat că în ultimele 12 luni au avut probleme cu somnul.

Studiul a fost realizat pentru a indentifica stările de disconfort fizic cu care se confruntă oamenii

Răceala este pe primul loc. De obicei, este asociată cu tuse, dureri în gât şi infecţii respiratorii. Nici gripă nu este mai prejos, jumătate din populaţie acuzând cel puţin o dată în ultimul contactarea gripei.

Pe locul doi se afla insomniile. 27% din cei chestionaţi au declarat că au avut probleme cu somnul. Durerile de efort, fie că sunt musculare sau articulare sunt şi ele în top. Un sfert din populaţia planetei s-a accidentat sau a făcut efort excesiv care s-a soldat cu dureri specifice. Greutatea în exces este şi ea o problemă, însă ocupă abia locul al patrulea în acest top. 21% dintre respondenţi consideră supraponderabilitatea o problemă de sănătate.

Tot 21% spun că suferă frecvent de dureri de cap şi migrene. Oricare ar fi cauza acestora, durerile acuzate sunt severe şi afectează mai mult de o cincime din populaţie.

 

 

 

Leave a Reply