Nutriţionist

Un nutriţionist demontează tot ce ştiam despre dietă: sportul nu ajută la slăbire. Doctorul Florin Ioan Bălănică a oferit un interviu complex unei platforme de sănătate din România. Acesta vrea să demonteze miturile care gravitează în jurul unui mod de viaţă sănătos şi a procesului de slăbire.

Bălănică spune că este fals să asociem slăbirea cu sportul. Da, mişcarea ne dă o stare de bine şi ne poate creşte masa musculară, însă ca element singular nu ne ajută să slăbim. Doctorul susţine că nutriţia este elementul cheie într-o slăbire sănătoasă, iar practicarea sportului în mod incorect este la fel de periculoasă ca sedentarismul.

Efectele sportului practicat incorect sunt durerile articulare şi musculare, dar şi afecţiuni ale coloanei vertebrale.

 

Primul pas este identificăm cauza îngrăşării, spune celebrul nutriţionist

Dieta şi mişcarea sunt complementare şi ne pot ajuta să ajungem la greutatea dorită. Însă aşa tratăm doar efectele, şi nu cauza care a stat la baza îngrăşării. Este foarte important să descoperim de ce anume ne îngrăşăm.

Florin Ioan Bălănică a declarat pentru doctorulzilei.ro că trebuie indentificat motivul pentru care oamenii mănâncă mult şi prost. Pentru odată descoperite aceste lucruri, stilul de viaţă se poate schimba din temelie. Nicio dietă nu funcţionează pe termen lung dacă nu devine un stil de viaţă. Conştientizarea cauzelor mâncatului excesiv este cel mai important pas în procesul de slăbire.

 

Stilul de viaţă este responsabil pentru mai mult de 70% din bolile de care suferim de-a lungul timpului

Nutriţionistul mai spune că sportul este binevenit, dar este complementar dietei. De asemenea, entuziasmul de a slăbi primăvara trebuie susţinut pe termen lung. De obicei, primăvara oamenii îşi fac abonament la sală şi vor să fie în formă pentru sezonul estival. Specialistul atrage atenţia că oamenii traversează mai multe veri şi primăveri, precum şi alte evenimente în viaţa lor. Deci, este mai important ca acest entuziasm trebuie susţinut pe termen lung, chiar dacă rezultatele se văd mai greu.

De asmenea, acesta mai susţine că bolile de care suferim de-a lungul vieţii sunt cauzare exclusiv de felul în care alegem să trăim.

 

 

Leave a Reply