Range Rover Velar

Nu pot să descriu cu exactitate reacţia pe care am avut-o în momentul în care am văzut noul model de la Range Rover, Velar 2018, însă pot spune că a fost ceva de genul: ‘Wow’.

Range Rover Velar arată de parcă ai lua vechiul model, l-ai trece printr-o piscină umplută cu lavă, l-ai îmbrăca în satin şi l-ai teleporta în anul 2017 de undeva din viitor.

Denumirea de ‘Velar’ provine de la primele prototipuri realizate de compania britanică în anul 1969.

La rândul lui, cuvântul ‘velaris’ provine din latină şi înseamnă ‘a deghiza’ sau ‘a ascunde’.

Nu suntem siguri că numele a fost unul 100% potrivit, deoarece Velar este genul de maşină care, pur şi simplu, nu poate trece neobservată.

Potrivit directorului de creaţie Gerry McGovern, Velar este o variantă avantgardista a clasicelor SUV-uri din gama Range Rover şi a fost conceput cu scopul de a ‘soca’.

Ce putem spune noi?

Putem afirma, cu certitudine, că scopul a fost atins.

Designul este unul de inspiraţie futuristica, iar liniile agresiv de drepte are modelelor din trecut au fost eliminate complet.

Farurile sunt full-LED iar înlocuirea lor, în cazul unui impact, te vor costa o mică mare avere.

Jantele cu diametrul de 22-inch şi nouă platformă modulară din aluminiu preluată de la Jaguar-Land Rover oferă un aer rafinat şi dichisit, care îţi vor da impresia că te afli într-un jet privat.

Gama va fi completată de motoarele V6 de 3 litri pe benzină (340 sau 380 CP) și diesel (300 CP), toate disponibile exclusiv în compania unei cutii de viteze automate cu opt trepte.

Leave a Reply