Alimentaţia vegană

Alimentaţia vegană este în trend în toată lumea. Pe lângă partea etică a stilului de viaţă, studiile aduc şi dovezi medicale.

Noi argumente pro veganism sunt aduse de o cercetare recentă în domeniul alimentaţiei.

Analiza a prelevat sânge de la subiecţii vegani şi l-a comparat cu sângele de la persoanele care consumau carne şi produse animale.

De asemenea, grupul a inclus şi persoane care nu făceau niciun tratament tradiţional, axându-se doar pe metode naturiste şi alimentaţie vegană. S-a descoperit că „sângele vegan” poate combate celulele de cancer la prostată, de exemplu. Acesta împiedică şi dezvoltarea altor tipuri de cancer.

Mai mult, cei care au făcut mişcare sau au urmat programe împotriva stresului au avut rezultate mai rapide în lupta cu cancerul.

Analizele au fost confirmate pe o perioadă de un an

Studii anterioare au demonstrat, de asemenea, beneficiile alimentaţiei în cancerul la sân. Doar două săptămâni fără produse animale au dus la consolidarea mecanismelor de luptă cu cancerul. Alimentaţiei nu i s-a adăugat decât mişcare moderată, de maximum 60 de minute pe zi.

După 14 zile, femeilor participante la studiu li s-au prelevat noi analize. Oamenii de ştiinţă au remarcat că sângele acumulase noi capacităţi de a lupta împotriva cancerului în doar două săptămâni.

Harvard: alimentaţia vegană reduce riscul de boli cronice

O altă cercetare făcută de prestigioasa Şcoală de Medicină Harvard confirmă beneficiile renunţării la produse animale. Specialiştii recunosc că dieta este completă din punct de vedere nutritiv şi reduce riscul de boli cronice. Printre acestea se număra bolile cardiovasculare, cancerul sau diabetul.

 

 

 

Leave a Reply