aromaterapia

Aromaterapia ne poate ajuta să combatem stresul şi insomnia. Specialiştii cer introducerea terapiei în spitale.

Primul Congres pe această temă a avut loc joi la Cluj-Napoca şi a adunat mai mulţi specialişti în terapii complementare.

Fondatoarea Şcolii de Aromaterapie Ştiinţifică, „Aromaarmony” susţine că astfel de tratamente pot ajuta corpul să facă faţă stresului.

Mai mult de atât, şi durerile musculare, cele articulare dar şi insomnia pot fi tratate cu uşurinţa cu ajutorul uleiurilor esenţiale.

Psihologul Cornelia Decu Chaumont, liderul Congresului de la Cluj, spune că majoritatea bolilor de astăzi sunt cauzate de stres. Cu ajutorul aromaterapiei, corpul nostru se poate relaxa şi beneficia de o stare de echilibru.

Aromaterapia introdusă în spitale poate ajuta medicina tradiţională

Cornelia Decu Chaumont a declarat că dacă s-ar introduce aceasta terapie în spitale, pacienţii ar avea beneficii uimitoare. Uleiurile esenţiale pentru tratarea durerilor de spate, de exemplu, pot face minuni la pacienţii cu suferinţe musculare şi articulare.

În facultăţile de medicină, aromaterapia este predată ca materie individuală

Fondatorul Şcolii Internaţionale de Aromaterapie spune că în Franţa, ţara sa de origine, aromaterapia a fost introdusă în spitale. Pierre Franchomme a povestit la Congresul de la Cluj cum unităţile sanitare din Franţa folosesc uleiuri pentru dezinfectare. Pentru că majoritatea germenilor sunt rezistenţi la antibiotice, produsele naturale au făcut minuni în ceea ce priveşte combatarea infecţiilor intraspitalicesti.

Congresul de la Cluj îşi propune să ridice gradul de conştientizare al beneficiilor aromaterapiei în cele mai frecvente probleme de sănătate.

Specialiştii spun că uleiurile pot fi folosite şi ca tratamente cosmetice sau pentru îngrijirea locuinţei.

 

Leave a Reply