şcolar

Noul an şcolar va începe pe 11 septembrie. Elevii vor merge la şcoală 167 de zile, adică 35 de săptămâni.

Noul ordin aprobat de ministrul Educaţiei a fost transmis astăzi publicului. Portivit unui comunicat al Ministerului Educaţiei Naţionale, structura noului an şcolar va cuprinde două semestre. Primul, de la 11 septebrie anul curent şi până pe 2 februarie 2018. Al doilea, între 12 februarie 2018 şi 15 iunie 2018.

Elevii vor avea patru vacanţe pe parcursul anului şcolar. Excepţie fac cei din învăţământul primar şi grupele preşcolare, care vor avea o săptămână de vacanţă în plus la sfârşitul lunii octombrie.

Cei care se afla în clase terminale la liceu, vor termina cursurile pe 25 mai, iar cei de clasa a 8-a, pe data de 8 iunie.

În zilele declarate libere prevăzute de lege nu se vor ţine cursuri.

„Scoala altfel” va dura 5 zile în noul an şcolar

Programul naţional poate fi derulat oricând din toamnă anului acesta şi până pe 31 mai 2018, pe baza planificărilor la nivel de unitate. Scoala altfel are loc, de regulă, la sfârşitul semestrelor, după parcurgerea cursurilor.

Olimpiadele se vor desfăşura în perioada vacantelor de primăvară, mai spun oficialii din Educaţie.

Unităţile de învăţământ şi inspectoratele judeţene vor trebui să marcheze şi zilele speciale. Pe 5 octombrie, de Ziua Educaţiei, acestea vor trebui să organizeze manisfestari la nivel local. La fel şi pe 5 iunie, de Ziua Învăţătorului.

Acolo unde este nevoie şi situaţia o cere, se pot cere modificări ale programei şcolare la nivel local, mai spune comunicatul MEN.

 

 

Leave a Reply