obiecte

Anumite obiecte din casă sunt pline de de microbi, spun specialiştii. Dacă pe cele evidente, precum vasul de toaletă, le curăţăm frecvent, sunt câteva de care tindem să uităm.

Tocătorul are foarte multe bacterii. Profesorii de la Universitatea din Arizona spun că e din cauză că acesta este doar clătit, şi nu spălat adecvat.

Şi mai rău la capitolul bacterii sta buretele de vase. Oamenii de ştiinţă susţin că 10% din bureţi conţin salmonella. De altfel, aceştia conţin de peste 450 de ori maulte bacterii decât scaunele de toaletă. De aceea se recomandă ca buretele să fie schimbat cât mai des.

Poate că nu te-ai gândit, dar nici mânerul de la frigider nu este foarte curat. Ar trebui spălat mai des, întrucât este o sursă importantă de transmitere a germenilor pentru răceală.

Tot în bucătărie, trebuie să avem grijă şi la prosoape. 7% dintre ele conţin bacterii rezistente la antibiotice. Pot fi la fel de periculoase precum bureţii, deci încercaţi să le spălaţi des sau să utilizaţi prosoape de unică folosinţă.

Alte obiecte pline de bacterii: telefonul, portofelul şi telecomanda

Geanta este o gazdă foarte primitoare pentru bacterii, mai ales că intrăm în contact cu ea pe durata întregii zile. La fel şi portofelul, care atinge suprafeţe necunoscute, dar şi mâinile noastre. Banii au, în general, o mulţime de germeni, deci portofelul este un purtător excelent pentru bacterii.

Telecomanda este considerată printre cele mai murdare obiecte din casă sau din camerele de hotel.

În ceea ce priveşte telefonul mobil, un studiu efectuat la Londra a dezvăluit date îngrijorătoare. Unul din şapte telefone este plin de bacterii. Toţi germenii de pe telefon pot ajunge pe faţă, dezvoltând infecţii cu E. Coli sau acnee.

 

 

Leave a Reply