femeie

Se spune că dacă vrei să vezi cum va arăta o femeie după a doua tinereţe, uită-te la mama ei.

Secretul din spatele acestui process nu are legatură cu materialul genetic ci cu stilul tău de viaţă.

Un studiu recent sugerează că cele opt ore de somn pe noapte, o doză potrivită de vitamine şi exerciţiile fizice regulate îmbunătăţesc vizibil felul în care arată o femeie.

Femei mai puţin organizate, care exclud crema hidratantă din rutina lor zilnică, loţiunea de plajă şi experimentează tulburări de greutate au mai puţine şanse de a îmbătrâni într-un mod plăcut.

Experimentul a fost iniţiat de Universitatea Harvard în colaborare cu brandul de îngrijire corporală Olay.

Studiul a inclus un grup de femei cu vârste curprinse între 20 şi 74 de ani şi s-a descoperit cad doar două treimi din aceste doamne şi domnişoare au moştenit aceeaşi structură a tenului ca a mamelor lor.

Între timp, cealaltă jumătate sunt femei care au o rutină zilnică extrem de sănătoasă.

Aceste femei arată vizibil mai tinere, mai fresh şi par şi cele mai bine dispuse.

Partea nu foarte surprinzătoare a fost că fumatul şi soarele în exces rămân, în continuare, doi factori nocivi pentru pielea noastră.

În ciuda poluării, femeile care locuiesc în oraşele mari au tenul mai puţin afectat de soare decât cele care locuiesc în zonele rurale.

Potrivit experţilor, femeile care locuiesc în zonele rurale petrec mai mult timp în aer liber, ceea ce le face mult mai vulnerabile din acest punct de vedere.

Studiul mai arată că femeile care nu obişnuiesc să folosească cremă hidratantă sau au pielea mai uscată de fel au, de asemenea, mai puţine şanse de a îmbătrâni într-un mod plăcut.

 

Leave a Reply