Maria Şarapova

Lovitură grea pentru Maria Şarapova. Rusoaica nu va putea participa la Roland Garros.

Din cauza suspendării pentru dopaj, sportiva nu este primită la ceblebrul turneu de tenis din Franţa. Federaţia Franceză de Tenis a spus că nu îi va da wild card-ul.

Fostul număr unu mondial nu va putea participa la Roland Garros. Turneul începe în mai, iar suspendarea Mariei Sarapova se termină la sfârşitul lunii aprilie.

Cu toate acestea, oficialii Federaţiei de Tenis spun că participarea ei ar afecta imaginea competiţiei. „Nu ne permitem să invităm sportivi sancţionaţi pentru dopaj”, a spus Bernard Giudicelli. Acesta este proaspăt ales în funcţia de preşedinte al Federaţiei.

 

 O aşteptam când se va reabilita complet, spun oficialli Roland Garros

Bernard Giudicelli mai declarat pentru L’ Equipe că situaţia rusoaicei este complicată. Deşi acum nu pot să o accepte în competiţie, preşedintele Federaţiei a spus că o aşteaptă înapoi atunci când aceasta se va reabilita complet.

Giudicelli susţine că este absurd să o accepte în turneu pe Maria Şarapova. Competiţia promovează integritatea şi militează împotriva dopajului. Prin urmare, participarea rusoaicei ar fi complet deplasată.

 

Şarapova a fost suspendată iniţial 15 luni pentru dopaj

Ulterior, tribunalul de la Lausanne a decis să îi reducă acesteia din pedeapsa până în luna aprilie a acestui an.

Sportiva a fost testată pozitiv cu Meldonium şi a fost scoasă din clasamentul WTA.

Maria Sarapova este deţinătoarea a cinci titluri de Mare Slem. Fost număr 1 mondial, rusoaica a fost un partener de temut pentru orice jucătoare în competiţiile WTA. Ultima oară această a revenit în teren în Las Vegas, la un eveniment caritabil organizat de fundaţia Elton John.

 

 

Leave a Reply