alimentaţie sănătoasă

O alimentaţie sănătoasă este şi  mult mai ‘friendly’ cu buzunarele noastre

Potrivit unui grup de experţi din Marea Britanie, o alimentaţie bazată pe orez, fructe, legume, musli şi carne de pui este mult mai ieftină decât un prânz în oraş, care constă în burgeri şi aripioare crispy.

Medicii sunt de părere că în loc să cheltuim un euro pe un burger, aceeaşi sumă o putem folosi pentru a cumpăra un kilogram de cartofi, două kilograme de morcovi şi 500 de grame de paste făinoase.

Studiul a fost realizat într-o piaţă locală de către Institutul de Economie Externă, iar concluziile sunt remarcabile.

Potrivit experimentului, în momentul în care ajung la piaţă sau în supermarketuri pentru a cumpăra diverse produse alimentare, banii nu reprezintă motivul din spatele deciziei românilor de a mânca nesănătos.

Factorul decisiv l-ar reprezenta marile companii, care realizează tot felul de promoţii tentante şi investesc milioane de euro pentru a filma reclame atractive.

Institutul de Economie Externă dezminte ‘mitul’ potrivit căruia obezitatea este un simptom al sărăciei accentuate şi a consumului de mâncare ieftine de tip junk.

De asemenea, potrivit experimentului realizat de ei, taxa suplimentară pentru băuturile carbogazoase nu va produce nicio schimbare pozitivă.

Potrivit studiului, cea mai mare rată de obezitate s-a înregistrat în rândul persoanelor cu venituri mari, care de cele mai multe ori au un program haotic.

‘O dieta bazată pe musli, orez, fructe şi legume este şi mult mai convenabilă decât o alimentaţie bazată pe cereale cu reclame colorate, mese instant, carne roşie şi băuturi pline de zahăr’, susţine autorul studiului.

 

Leave a Reply