8 martie

Anul acesta, femeile vor primi cadouri de 8 martie de la patronii lor cu precizarea că de data aceasta nu se vor mai impozita. Patronii pot oferi angajatelor tichete sau diferite cadouri. Chiar şi copii acestora pot beneficia de asemenea ‘surprize’.
În 2016, a fost modificată legislaţia conform căreia angajatorii nu pot oferi angajaţilor cadouri sau tichete. Aceştia au libertatea de a-şi motiva angajaţii prin orice metode doresc pe tot parcursul anului.
Aceste cadouri nu sunt impozabile, iar suma oferită pentru fiecare persoană nu trebuie să depăşească 150 de lei.
Dacă aceste cadouri sunt acordate cu ocazia unei festivităţi, nu se consideră venituri salariale şi nici nu intra în baza de date. Însă, dacă suma de bani acordată cadoului respectiv depăşeşte suma de 150 de lei, atunci diferenţa este introdusă în baza de date şi este şi impozabila.
Cum 8 martie se aproprie cu paşii repezi, este bine de precizat că atât femeile cât şi copii lor pot beneficia de cadouri.
Potrivit UP România, angajatele ar putea primi anul acesta mai multe tichete de 8 martie decât anul trecut. chiar cu 20% mai mult. Această companie datorează această creştere evoluţiei economiei.
Orice firmă poate oferi tichete cadou. Nu contează mărimea companiei.
Cele mai multe tichete sunt oferite în Bucureşti, Cluj, Braşov, Iaşi printre altele.
Potrivit datelor, aproximativ 64% dintre companiile din ţara care oferă tichete de masă, oferă şi tichete cadou.
UP România este una dintre principalele firme care furnizează tichete. Aceştia fac parte dintr-o corporaţie internaţională care oferă diferite servicii.

Leave a Reply