Eurovision 2017 şi-a desemnat câştigătorii naţionali. Ilinca & Alex Florea vor reprezenta ţara noastră la competiţia care va avea loc la Kiev, Ucraina.

Favoriţi ai finalei naţionale de duminică, cei doi au câştigat detaşat votul publicului. Desemnarea câştigătorului s-a făcut anul acesta fără un juriu de specialitate, exclusiv prin votul telespectatorilor.

Ilinca & Alex Florea au câştigat cu peste 10.000 de voturi locul I în urma televotingului. Piesa „Yodel it!” va reprezenta România la faza internaţională a competiţiei.

Pe locul doi s-a clasat Mihai Traistariu, însă la mare distanţă. Acesta a obţinut puţin peste 5000 de voturi, la jumătate faţă de primul loc.

Ultimul loc pe podium a fost ocupat de trupa Instinct, cu 3063 de voturi.

Cei doi sunt la prima participare la Eurovision

Alex Florea a primit o mulţime de oferte de a participa la Eurovision până în prezent, însă le-a refuzat pe toate. Constănţeanul a spus că aşteaptă o piesă care să îl caracterizeze înainte de a reprezenta România la această competiţie.

Alex Florea este absolvent al Facultăţii de Arte din Constanţa. Acesta este la prima colaborare cu Ilinca.

41 de ţări vor participa la ediţia de anul acesta a Eurovision

Atât România cât şi Portugalia se întorc în concurs după un an de absenţă. În acelaşi timp, Bosnia şi Herţegovina nu va participa anul acesta la Eurovision. Ţara a invocat motive financiare.

Finala celei de-a 62-a ediţii Eurovision va avea loc pe 13 mai la Kiev. Este a doua oară când Ucraina găzduieşte concursul, după ediţia din 2005.

 

 

Leave a Reply