moştenire

O femeie din Satu Mare a lăsat o moştenire uriaşă… Casei de Asigurări de Sănătate. Peste 100.000 de euro vor ajunge în conturile instituţiei. Asta după ce femeia în vârstă de 67 de ani a decedat la începutul anului.

Moştenirea consistentă este o recompensă din partea femeii decedate. Aceasta a suferit timp de 14 ani de o boală cronică, iar instituţia a susţinut tot acest timp tratamentul femeii.

Gestul este o premieră în România, iar reprezentaţii Casei de Asigurări de Sănătate spun că vor folosi banii pentru a plăti tratamentele altor bolnavi.

Femeia nu avea rude apropiate care să se bucure de moştenire

Directorul CJAS Satu Mare a confirmat că instituţia pe care o conduce a primit prin testament un cont bancar. Acesta este deschis în valută şi conţine 103.000 euro. Procedura de obţinere a banilor este în curs de derulare, a mai spuns Georgeta Pop.

Şefa instituţiei a declarant că în cei 14 ani, femeia nu i-a căutat pe angajaţii CJAS pentru a-şi exprima recunoştinţa sau pentru a le cere ceva. Pur şi simplu, a beneficiat de acelaşi tratament ca toţi ceilalţi pacienţi asiguraţi.

Reprezentanţii instituţiei s-au arătat complet surpinsi de gestul femeii. În luna februarie au fost contactaţi de către executorul testamentar şi au primit vestea moştenirii.

Aceştia spun că vor folosi bani pentru a acoperi cheltuielile de tratament ale altor pacienţi

Angajaţii Casei de Asigurări de Sănătate Satu Mare cred că gestul femeii este o mână de ajutor întinsă către ceilalţi bolnavi. Prin urmare, sunt hotărâţi să îi respecte dorinţa şi să îi sprijine financiar pe cei care au nevoie de tratamente complexe.

Leave a Reply