negru

Puiul negru este noua fiţă în restaurantele de lux din România. Dacă până acum mâncai pui pentru carnea sa albă, acum lucrurile au devenit mai complicate.

Puii sunt din rasa „Mătase Japoneză” şi sunt crescuţi în general pentru aspect. Însă nici consumul nu este neglijat. Carnea lor este neagră şi este adesea numită „caviar”. Probabil din cauza preţului dar şi a exclusivităţii pe care o presupune consumul ei.

Carnea neagră este foarte apreciată în restaurantele din întreaga lume. Bineînţeles, nici românii nu se lasă mai prejos când e vorba de fiţe culinare, aşa că delicatesa se poate găsi şi la noi în ţară.

Găinile de mătase sunt de talie mică şi ajung la maximum 1,7 kilograme la maturitate. Acestea au o producţie de anuală de ouă (care sunt albe) între 80 şi 120 de bucăţi.

Specialiştii în nutriţie recomandă consumul de carne neagră de găini de mătase. Aceasta are proprietăţi inrcedibile pentru organism şi este considerată o adevărată delicatesă.

 

Gurmanzii din întreaga lume sunt înnebuniţi după puiul negru

Nu doar carnea acestor păsări este neagră. Şi oasele, pielea şi organele sunt la fel de negre, cu o tentă albăstruie închisă. Gurmanzii spun că gustul cărnii este unul deosebit şi face din această pasăre una dintre cele mai apreciate delicatese din lume.

Crescătorii de păsări care participă la concursuri au mai multe varietăţi de culoare ale puiului. Cu toate acestea, însă, puii negri sunt cei mai căutaţi şi apreciaţi.

Şi în România sunt gospodării care se ocupă de creşterea găinilor de mătase. Pentru o astfel de găină cu o greutate cuprinsă între 1,1 şi 1,7 kilograme doritorii pot scoate din buzunar între 50 şi 100 de lei, în funcţie de numărul de păsări.

 

 

 

Leave a Reply