rodia

Rodia este un aliment consumat foarte des de cei care sunt la dietă şi recomandat de nutriţionişti. Fructul nu este numai foarte delicious, dar are nenumărate beneficii. Iată care sunt acestea:
Poate preveni cancerul. Deoarece are foarte mulţi antioxidanţi şi vitamine, rodia ajuta la prevenirea a numeroaselor forme de cancer: pulmonar, cancer de sân.
Sănătatea oaselor este îmbunătăţită. Dacă rodia este consumată frecvent, în timp, întăreşte oasele şi poate chiar preveni osteoartrita.
De asemenea, ajuta sistemul imunitar. Conţine o cantitate extrem de mare de vitamina C, aproximativ 15% din cantitatea de care avem nevoie zilnic. Este minunată pentru sistemul imunitar, mai ales pe timp de iarnă, pentru a preveni răcelile.
Rodia menţine greutatea sub control. Nu este de mirare că nutriţioniştii o recomanda. În caz că vrei să pierzi câteva kilograme în greutate, rodia poate fi aliatul tău. Conţine foarte mult fibre care îţi dau senzaţia de saţietate.
De asemenea, este nemaipomenită pentru ten. Compuşii existenţi în acest fruct îţi menţin pielea frumoasă, sănătoasă şi elastică.
De asemenea, lupta împotriva razelor nocive ale soarelui. Rodia conţine o cantitate ridicată de Vitamina E. În timp, poate preveni cancerul de piele. Şi să nu mai spunem, de frumuseţea pielii. Este perfectă vară, fiind răcoritoare şi sănătoasă în acelaşi timp.
În caz că suferi de presiune arterială mărită, consuma rodie regulat şi vei observa îmbunătăţiri. Rezultatele nu întârzie să apară.
Este minunată pentru sistemul digestiv. Are proprietăţi astringente şi combate diareea. O puteţi consuma fără probleme, însă, nu abuzaţi, căci poate duce către extrema cealaltă.

Leave a Reply