smartphone

Peste jumătate din românii utilizau un smartphone în 2016, arată studiile. Asta înseamnă o crestere de 4 ori fată aceeaşi perioadă a anului 2012. Asta în ciuda faptului că rata de adopţie a telefoanelor inteligente este de doar 12% în România.

Raportul comandat de Google a fost dat publicităţii la începutul lunii martie.

România are o creştere de utilizare considerabilă. Dacă la nivel global, rata de utilizare s-a dublat în 4 ani, ţara noastră are o creştere de 4 ori mai mare.

În 2012, una din trei persoane avea acces la un smartphone

În 2016, însă, rată a ajuns la 70% în întreaga lume.

Peste 90% dintre tinerii sub 25 ani folosesc în prezent un smartphone. În urmă cu 4 ani, doar 24% dintre ei făceau acest lucru. Odată cu utilizarea telefonului a scăzut şi rata de folosire a computerului. Doar 79% dintre tineri mai folosesc unul, bazându-se mai mult pe telefon.

Tinerii folosesc smartphone-ul ca sursă de informaţii

73% dintre ei folosesc motoarele de căutare şi aproape 80% social media. Nici la capitolul divertisment nu stau mai rău. Trei sferturi dintre ei vizionează clipuri pe smartphone săptămânal.

Telefonul face parte din viaţa cotidiană pentru aceştia. 66% ascultă muzică, în timp ce 65% îl folosesc frecvent pentru a face poze. Mai mult de 50% dintre tineri îşi verifică emailul pe telefon.

În ţara noastră, 38% dintre utilizatori spun că intră pe net mai des de pe telefon decât de pe computer. Doar 17% dintre utilizatori se bazează mai mult pe computer pentru a-şi lua informaţiile de pe internet.

Studiul a fost comandat de Google şi a fost făcut simultan în 40 de ţări, pe un eşantion de peste 625.000 de persoane.

Leave a Reply