Sănătatea

Sănătatea şi securitatea socială dar şi economia României sunt pricipalele probleme ale ţării noastre. 3 din 10 români se declară îngrijoraţi de acestea, conform unui Eurobarometru.

O altă problemă importantă o reprezintă creşterea preţurilor şi inflaţia, spun 24% dintre conaţionali. 19% dintre ei se arată foarte îngrijoraţi şi de şomaj.

Aceste probleme sunt identificate la nivel naţional, conform unui raport publicat de Comisia Europeană. Ele se suprapun celor la nivel european, acuzate de restul cetăţenilor din UE. Acestea sunt condiţiile de viaţă, sistemul de pensii, sănătatea şi securitatea naţională, dar şi situaţia financiară.

La nivel european, terorismul şi imigraţia sunt principalele probleme

Din perspectiva celorlalţi cetăţeni ai UE, cele două probleme sunt cele mai importante. Pentru români, însă, aceste două aspecte nu fac parte din priorităţi.

Optimismul privind economia a scăzut faţă de 2015, iar sănătatea rămâne cea mai importantă problemă

 

Întrebaţi ce aşteptări au pentru următorul an, românii s-au arătat mai puţin optimişti faţă de acum doi ani. Un sfert dintre ei cred că situaţia economică se va îmbunătăţi, 29% spun că va fi mai rău. 40% dintre respondenţi cred că situaţia va rămâne la fel.

Procentul de optimism situează ţara noastră sub media europeană de 41%.

Sondajul a fost făcut în preajma alegerilor parlamentare de la sfârşitul anului 2016. Acest lucru înseamnă că lucrurile s-ar putea să se fi schimbat în percepţia românilor la 3 luni de la alegeri.

30% dintre respondenţi cred că România merge într-o direcţie bună, ceea ce este este media europeană. Doar 29% dintre cetăţenii UE sunt la fel de optimişti cu privire la ţara lor de origine.

Pe de altă parte, procentul celor care cred că ne îndreptăm într-o direcţie greşită este dublu, de 60%.

 

 

 

Leave a Reply