părinţii

Părinţii şi bunicii trăiesc mai mult dacă au o companie plăcută.

Un nou studiu realizat de Universitatea din California demonstrează acest lucru. Speranţa de viaţă a oamenilor varstinici este crescută considerabil de o companie plăcută.

La cercetare au participat 1600 de persoane, cu o vârstă medie de 71 de ani. Cei singuri au fost studiaţi separat.

Rezultatele sunt uluitoare. Mortalitatea în rândul celor solitari este mult mai mare faţă de cei care au familie şi compania celor apropiaţi.

 

Părinţii au nevoie de mai multă companie cu cât înaintează în vârstă

Efectele singurătăţii sunt extrem de negative, arată oamenii de ştiinţă.

Un profesor de sociologie care a luat parte la studiu ne sfătuieşte să fim mai toleranţi să avem mai multă răbdare cu părinţii şi bunicii. Cu cât aceştia sunt mai în vârstă, cu atât pot da sfaturi mai bune, spune Rosemary Blazer. Se pare că experienţa de viaţă a generaţiilor mai în vârstă ne poate da răspunsuri atunci când nu ne sunt la îndemână.

Şi generaţiile anterioare au un efect pozitiv asupra celor mai tineri

Chiar dacă nivelul de înţelegere între generaţii este dificil câteodată, beneficiile sunt de ambele părţi, arată aceeaşi cercetare. Specialiştii pun accent pe importanta înţelegerii între oamenii în vârstă şi copii.

Oamenii de ştiinţă mai afirmă că cei mai buni prieteni şi sfătuitori pe care îi putem avea sunt bunicii. Se bucură întotdeauna când le ţinem companie şi pot ajuta oricând cu un sfat înţelept. La fel se întâmplă şi în cazul părinţilor, cu cât au o vârstă mai înaintată.

 

Leave a Reply