Hexi Pharma

Dosarul Hexi Pharma a fost trimis în judecată. Parchetul General a finalizat cercetările şi a constatat nu mai puţin de 340 de infracţiuni. Acestea vizează fapte de înşelătorie.

Şi directoarea companiei, Flori Dinu este acuzată de 49 de infracţiuni. Procurorii susţin că aceasta ar fi produs falsuri cu privire la dezinfectanţii Hexi Pharma.

Rezultatele de laborator sunt incredibile. În urma testelor comandate de achetatori, s-a descoperit că produsele nu corespundeau prospectelor. De asemenea, dezinfectanţii nu erau eficienţi în neutralizarea bacteriilor şi viruşilor din spitale.

Cu toate acestea, în dosarul trimis în judecată nu se pot declara părţi vătămate pacienţii sau familiile pacienţilor care au suferit infecţii nosocomiale. Analizele făcute de procurori spun că nu pot demonstra cauzalitatea dintre îmbolnăvirea oamenilor şi utilizarea produselor companiei.

Hexi Pharma a fost trimisă în judecată pentru 340 de infracţiuni de fals

Şapte dintre ele au consecinţe deosebit de grave, spun procurorii. 61 constituie acte materiale sub incidenţa infracţiunii de uz de fals. De asemenea, oamenii legii acuză compania şi de zădărnicirea combaterii bolilor.

Şi directoarei companiei  i se aduc 49 de capete de acuzare. Flori Dinu a fost trimisă în judecată pentru fals de înscrisuri sub semnătură privată.

Nici şeful de producţie al Hexi Pharma nu a scăpat de acuzaţii

Mihai Leva este trimis în judecată pentru 33 de infracţiuni.

Procurorii spun că cei doi au plasat pe piaţă la majoritatea spitalelor mari din România produse ineficiente. Din punct de vedere bacterian, fungicid şi nu numai, dezinfectaţii nu erau conformi cu prospectul şi nu îndeplineau calitatea de a lupta cu bacteriile.

Astfel, conducerea companiei a înlesnit cu intenţie nerespectarea măsurilor de prevenire şi combatere a infecţiilor nosocomiale.

Dosarul este judecat de Tribunalul Bucureşti şi nu se face nicio referire cu privire la prejudiciu.

 

Leave a Reply