Laura Codruţa Kovesi

Cei care au comis fapte de corupţie nu ar trebui graţiaţi, spune şefa DNA. Laura Codruţa Kovesi a declarat că aceştia nu ar trebui să beneficeze de amnistie din partea statului.

Procurorul şef a spus că nu vrea să comenteze amendamentele politicienilor.

Însă, în ceea ce priveşte graţierea, DNA a trimis un punct de vedere către CSM pe care îl susţin în continuare.

În opinia procurorilor anticorupţie, graţierea nu trebuie aplicată celor care au comis fapte de corupţie. La fel şi în cazurile în care eventualele prejudicii aduse statului nu au fost recuperate.

Laura Codruţa Kovesi a fost prezentă, marţi, la Ministerul Public

Acolo a participat la şedinţa de bilanţ a instituţiei şi a răspuns reporterilor prezenţi la eveniment.

Şerban Nicolae a depus la începutul săptămânii un amendament la proiectul de lege a graţierii. Actul se află în dezbatere în Comisia Juridică. Senatorul PSD cere ca cei acuzaţi de luare de mită, abuz în serviciu şi trafic de influenţă, să poată fi graţiaţi.

Mai mult decât atât, Nicolae spune că cei care sunt corupţi nu este nevoie să aibă parte de condiţii precare de igienă precum ceilalţi deţinuţi.

Şi Liviu Dragnea declară că se opune graţierii corupţilor

Preşedintele PSD a spus, marţi, că nu este de acord cu acest lucru. Acesta declară că doar o lege a graţierii nu va fi de ajuns pentru a rezolva supraaglomerarea penitenciarelor.

Este nevoie de investiţii în infrastructură, spune Dragnea.

Acesta a mai afirmat că lumea nu trebuie să se inflameze cu privire la cerinţele lui Şerban Nicolae, întrucât oricine poate depunde amendamente în Senat. Asta nu înseamnă că vor şi şi adoptate.

 

Leave a Reply