adulţii

Se pare că adulţii au mai puţine relaţii sexuale decât în urmă cu douăzeci de ani. Un studiu recent a ajuns la această concluzie după ce a analizat viaţa sexuală a populaţiei adulte.

Cercetarea a fost făcută de Universităţile din San Diego şi Florida. Oamenii de ştiinţă au colectat datele adunate pe o perioadă de 14 ani. Mai exact, din 1990 şi 2014.

Analiza, publicată în Archives of Sexual Behaviour, are rezultate suprinzătoare. În ciuda aparenţelor, viaţa sexuală a populaţiei mature este sub nivelul celei de acum două decenii.

Studiul arată că adulţii fac de 7 ori mai puţin sex

Statistica este făcută de-a lungul unui an calendaristic. Eşantionul este de 27.000 de americani, iar datele arată că în urmă cu 20 de ani, aceştia aveau relaţii sexuale mult mai frecvente şi satisfăcătoare.

Tot în ultimele două decenii s-a dublat numărul celor care nu au un partener. Tinerii cu vârste cuprinse între 20 şi 24 de ani sunt de două ori mai predispuşi să nu aibă un partener sexual.

Generaţia „Mileniului” are o activitate sexuală redusă

Cu toate acestea, cercetarea mai arată că în cele mai multe cazuri, lipsa unui partener sexual este o alegere a tinerilor, şi nu o întâmplare nefericită.

Studiul a fost făcut pe 27.000 de persoane, din care 96 de procente s-au declarat heterosexuali.

În timpul cercetării, oamenii au fost nevoiţi să răspundă la o întrebare simplă: de câte ori aţi făcut sex în ultimul an. Participanţii au avut la dispoziţie o scală de 6 răspunsuri. 0 însemna niciodată, iar 6 însemna de 3 ori pe săptămână.

 

 

 

Leave a Reply