alimentatie vegana astm

Câţiva medici sunt ferm convinşi că alimentaţia vegană poate face minuni în cazul persoanelor care suferă de astm.

Potrivit experţilor, o dietă bazată pe plante şi legume este extrem de benefică pentru sănătatea inimii şi poate reduce considerabil riscul de a dezvolta anumite tipuri de cancer.

Pe lângă riscul de a dezvolta cancer, consumul exagerat de carne roşie, carne procesată şi produse lactate poate conduce şi la astm.

Medicul Neil Barnard, unul dintre profesorii de medicină de la Universitatea George Washington, susţine că lactatele pot declanşa inflamarea mucoasei bronhice.

Unul dintre pacienţii săi, Adam, suferea de astm din copilărie iar inhalatoarele de astm tradiţionale nu îşi mai făceau efectul.

După numeroase tentative eşuate de a renunţa la medicamente, acesta a hotărât să treacă la veganism pentru o lună.

Majoritatea prietenilor săi erau adepţi ai acestui stil de viaţă de ani buni şi a hotărât să încerce din pură curiozitate.

După o lună, artistul stabilit în Londra nu a mai simţit nevoia, nici măcar o dată, de a folosi inhalatorul de astm.

‘Dupa o săptămână în care nu a mai consumat produse lactate absolut deloc, căile mele respiratorii erau mult mai aerisite şi nu mai strănutam dimineata’, a mărturisit pacientul.

După acea lună în care a consumat doar preparate vegane, Adam a renunţat la medicamentaţie pentru totdeauna.

După ce au observat beneficiile acestui stil de viaţă, vedete precum Ellen DeGenres, Beyonce şi Gwyneth Paltrow şi-au dedicat viaţa pentru a-l promova.

Leave a Reply