cafea vin rosu

Un început de zi care cuprinde o cană de cafea dar şi un pahar de vin roşu e un pic cam mult, însă cum ar fi dacă ai putea combina ambele băuturi într-una singură?

Aceasta combinaţie aproape magică a fost pusă la cale în Napa Valley, California iar rezultatul este unul demenţial.

Una dintre cele mai populare cafenele din oraş a combinat câteva sortimente de vin roşu fabricate de producătorii locali cu boabele de cafea.

Rezultatul este de-a dreptul magic şi, potrivit inventatorilor, se potriveşte perfect cu lapte sau gheaţă.

wine and coffee break
wine and coffee break

Brandul care a lansat sortimentul deosebit se numeşte Molinari Private Reserve şi a finalizat proiectul în doi ani şi jumătate, cu ajutorul expertului în cafea John Weaver de la Wild Card Roasters.

‘Aceasta idee este cu totul şi cu totul nouă’, a mărturisit Molinari.

Produsul este obţinut prin procesul de macerare al boabelor de cafea în vinul roşu.

Molinari spune că sortimentul poate fi consumat ca atare însă adăugarea unei cantităţi mici de lapte evidenţiază mai mult gustul de vin.

Atât vinul roşu cât şi cafeaua conţin cantităţi semnificative de antioxidanţi, care au rolul de a reduce riscul de cancer.

În concluzie, aceasta combinaţie ‘mortală’ este de fapt un adevărat elixir al vieţii veşnice.

Trebuie să mai spunem şi că alcoolul prezent în vinul roşu este eliminat în timpul procesului de prăjire, aşa că o cană de cafea în toiul dimineţii nu te va ameţi absolut deloc, ba dimpotrivă!

Potrivit producătorului, în cazul consumului excesiv, lucrurile ar putea lua o altă turnură, însă va trebui să îţi pui pofta în cui, având în vedere că 500 de grame costă în jur de 20 de dolari.

Leave a Reply