Poliţia Română

Poliţia Română le-a făcut şoferiţelor un cadou mai special de 8 Martie. În afară de florile oferite în trafic, aceştia au dat un comunicat oficial care spune lucrurilor pe nume: şoferiţele sunt mai atente decât şoferii.

Gestul de a oferi flori şoferiţelor de 8 Martie a devenit deja un obicei pentru poliţişti. Aşa că astăzi, oficialii IGPR au decis să pluseze. Au dat publicităţii o statistică oficială, menită să aducă un plus de orgoliu doamnelor şi domnişoarelor de la volan.

Doar 11,5% din accidentele grave produse anul trecut au fost din cauza femeilor, spune Poliţia Română

Statistica de anul trecut a oficialilor IGPR arată că peste 88% din accidente sunt cauzate de şoferi de sex masculin.

Instituţia a constatat că femeile sunt mai atente decât bărbaţii atunci când se află la volan. Când vine vorba de calm, atenţie şi responsabilitate, se pare că femeile au aceste calităţi mai dezvoltate decât sexul tare.

11,5% dintre evenimentele rutiere grave au avut loc din cauza conducătoarelor auto. Dintre acestea, cele mai multe s-au produs în localităţi.

Aproape 16% au fost din cauza neacordării de prioritate pietonilor şi 13% din cauza neacordării de prioritate către vehicule. Până în 12% din accidente au fost cauzate de viteză excesivă sau neadaptarea acesteia la condiţiile de trafic.

Cum era de aşteptat, accidentele produse în afara localităţilor au fost cauzate majoritar de viteza excesivă. Pe locul al doilea se clasează la mare distanţă alte preocupări la volan, iar 2,3% dintre femei au produs evenimente în trafic pentru că au condus pe sensul opus.

 

 

Leave a Reply