alergiile alimentare

Alergiile alimentare la alune şi arahide vor fi de domeniul trecutului. O companie farmaceutică din Franţa a inventat plasturele care le neutralizează.

Plasturele Viaskin va reduce cu 98% şocul alergic, spun studiile de specialitate. Cercetarea a fost făcută timp de 2 ani pe copii cu vârste cuprinse între 4 şi 11 ani.

Doar în Statele Unite, peste 2% din minori sunt alergici la alune, de două ori mai mult decât erau la inceptul anilor ’90.

În cadrul experimentului condus de compania farmaceutică, peste 83% din participanţi au resit să consume mai multe arahide fără să aibă efecte alergice.

Reprezentaţii companiei spun că acesta este primul plasture care poate ajuta la vindecarea alergiilor. Aceştia au mai menţionat că în prezent nu există niciun tratament pentru acest tip de alergeni.

Plasturele conţine un extract de arahide care este absorbit de piele, fără a pătrunde în sânge. Astfel, se reduce riscul unui şoc alergic, spun medicii. Desensibilizarea se produce, aşadar, treptat.

Alergiile alimentare afectează între 6% şi 8% din populaţia Europei

Un număr însemnat de europeni au dezvoltat un nivel de sensibilitate la produse precum arahide, ouă, fructe de mare, grâu sau soia. Procentele sunt asemănătoare în China şi Japonia, spun oficialii din Sănătate.

Compania farmaceutică a mai spus că se află într-un proces de testare a unui alt tip de plasture. Acesta este destinat persoanelor care suferă de alergii la lapte. Acest gen de reacţie se întâlneşte la peste 2% din copii şi 1% din adulţi.

Rezultatele studiilor preliminare sunt asemănătoare celor ale plasturelui împotriva alergiilor la arahide.

Viaskin este în proces de autorizare de către FDA şi, cel mai probabil, va fi disponibil pe piaţă în 2018.

 

 

Leave a Reply