vacanţă

Românilor le place în vacanţă. La fel cum bărbaţilor din România le place să plătească atunci când merg cu iubita în concediu. Mai mult de o treime din ei au declarat că acoperă toate cheltuielile unei vacanţe în doi.

Momondo a realizat un studiu în mai multe ţări din lume. Specialiştii au vrut să vadă care este comportamentul financiar faţă de vacanţe al cuplurilor.

În mare parte, în vacanţă se plăteşte nemţeşte

În România, majoritatea cuplurilor prefera să acopere cheltuielile în mod egal. Mai mult de jumătate dintre respondenţi au declarat că fac acest lucru. Regula este valabilă, însă, pentru cuplurile tinere. Cei cu vârste peste 56 de ani plătesc nemţeşte în procent de doar 42%.

O altă concluzie interesantă a cercetării este faptul că aproximativ 35 de procente dintre bărbaţi preferă să plătească integral costurile călătoriei. Doar 4% dintre ei spun că fiecare plăteşte ce consuma şi 3% declară că partenera plăteşte pentru tot.

În ceea ce le priveşte pe femei, doar 6% au declarat că îşi acoperă singure toate cheltuielile din vacanţă. Un procent de 18% a a confirmat că merge în vacanţă pe banii partenerului.

Mai există o categorie de persoane pentru împărţirea cheltuielilor în vacanţă este ultimă problemă

9% dintre femeile chestionate au declarat că nu au un partener de călătorie. Acelaşi lucru se întâmplă şi în cazul bărbaţilor, însă doar într-un procent de 5%. Ceea ce e firesc, dacă ne gândim că domnii au tendinţa de a acoperi cheltuielile.

Doar 1% dintre respondenţi, atât bărbaţi cât şi femei, au declarat că nu călătoresc cu partenerul lor.

 

 

 

Leave a Reply